dimarts, 23 de febrer del 2010

QUE NO ACABI LA LEGISLATURA ABANS DEL 25 A


Una de les coses per les que te sentit la votacio del dret a decidir del 25A es l’agonia a que esta sotmesa l’estatut en l’avinantessa de que no sobreviura a la tardor. Tampoc te sentit que s’adelantin les eleccions, que l’unic que farien es alentir el proces independentista a banda de donar li nous escenaris amb bi o tripartits ara posibles pero desconeguts. Mentres tan ja hi ha prous cortines de fum amb les vegueries, inasolibles amb les lleis espanyoles actuals o la reforma electoral amb la grotesca oposicio de la oposicio actual que veu degradat els seus darrers 30 anys de representacio de diputats injusta i desproporcionada. Alentar amb el seu espanyolisme el dret a decidir, es una de les coses que s’hauran d’agraïr a aquesta legislatura.
Legislatura que no ha de acabar abans d’hora per no entorpir encara mes la historia del finançament, perque quedi pales l’expoli al poble catala encara mes, o per no oblidar la degradacio moral d’alguns politics implicats en el foc d’Horta de San Joan i la seva tragica gestio. No ha de acabar per constatar les inexactituts i mentires al voltant de l’aeroport o rodalies, i que ni tan sols es facilita a una empresa catalana gestionar el d’Alguaire, quan ho esta fent a Anglaterra o Italia. No ha de acabar per aconseguir el record de parats a Catalunya, del quals la meitat o mes estan treballant com i en negre.
I finalment no s’ha d’esgotar la legistura abans d’hora per no esgotar al personal, que cansat dels politics actuals, no veuen sang nova en unes noves paperetes. Al riu revoltat, no es amb les aigües agitades que els pescadors hi guanyen. Es al moure la merda del fons que els peixos grossos es fan mes visibles i es poden capturar. Per aixo cal mantenir la legislatura. Per que tothom visualitzi que contra, i millor fora de la Moncloa es viu millor. Per que ERC reagrupada o no, tingui temps de demanar perdo al poble catala per entregar a la generalitat i l’ajuntament de Bigues, a Madrid en els dos tripartits i de diferentes maneres. Ja no volem ni estatut ni autonomia perque estan bruts i malmesos. Ara toca informar de que volem independencia. I el dia per fer-ho a Bigues i Riells es el 25 A.

Joan Salvany i Balada