dijous, 22 d’abril del 2010

Referèndum també a Irlanda


21/04/2010
El 24 d'abril de 2010 se celebrarà a Irlanda un referèndum per la independència de Catalunya.

El proper 24 d'abril de 2010 se celebrarà a Irlanda un referèndum per la independència de Catalunya, com el d'Arenys de Munt i el celebrat el 13 de desembre a 167 altres pobles i ciutats catalanes, per a tots els catalans residents a Irlanda. Aquest referèndum també es farà simultàniament a molts altres països del món on hi resideixen catalans, com ara Holanda o Suïssa entre d’altres. Un col•lectiu de catalans que viuen a Irlanda, sense cap vincle polític o arrel a cap associació, organitza aquest referèndum amb el suport de l'entitat oficial que coordina tots els referèndums municipals a Catalunya. Se seguiran de manera estricta totes les directrius i procediments oficials per a garantir la integritat del referèndum i en aquest cap només podran votar els majors de 16 anys els nascuts a qualsevol territori dels països catalans que siguin residents a Irlanda.
Votació en un lloc emblemàtic de Dublín
Els catalans que vulguin participar, podran fer-ho en persona el 24 d’abril però també s’ha facilitat la modalitat de correu postal. Per a votar en persona, la mesa electoral estarà situada a l’edifici emblemàtic de la General Post Office (GPO) a O’Connell Street, un dels monuments simbòlics de la guerra de la Independència d’Irlanda.
Els horaris de votació seran el dissabte 24 d’abril de les 10 del matí a les 5 de la tarda. En acabar la jornada, el recompte de vots es farà al pub The Celt a partir de les 5 de la tarda, acompanyats de pintes, música i bon ambient irlandès-català.
A més d’oferir la possibilitat de votar, l’organització ha previst portar un punt d’informació sobre que és Catalunya i perquè es vol organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Durant la diada, es recolliran firmes dels simpatitzants (catalans, irlandesos o residents d’Irlanda d’altres nacionalitats) que estiguin a favor d’organitzar un referèndum per a dur al Parlament de Catalunya.Mes informació sobre la iniciativa:
                  http://irlandadecideix.blogspot.com/